Blanchefleur Johnston

Hoe kan therapie genezen?

Karina de Groot en Blanchefleur Johnston

De afgelopen tijd ben ik in een aantal vakboeken gedoken om nog eens na te gaan wat ik zo waardevol vind van therapie en hoe therapie kan genezen. Ik besloot voor mezelf om van een aantal therapeuten de kern van hun werk op een begrijpelijke manier op papier te zetten.

Terwijl ik daarmee bezig was, kreeg ik er steeds meer plezier in. Ik bedacht me hoe ik deze kennis zou kunnen delen met anderen die ook geïnteresseerd zijn in therapie, en ook graag willen weten hoe therapie kan genezen. Ik vroeg me af in welke vorm ik al die tamelijk ingewikkelde kennis toegankelijk kon maken.

Op een dag verscheen Blanchefleur Johnston voor mijn geestesoog. Ik zag haar in mijn fantasie de tamelijk ingewikkelde kennis in gesprek met een cliënt op een eenvoudige manier delen. Dat leek me veel makkelijker en boeiender dan een betoog met wetenschappelijk verantwoorde, moeilijke uitleg.  

Ik besloot op die manier mijn kennis over therapie te ordenen en er een boek van te maken. Zo ontstond er een soort roman met Blanchefleur Johnston als hoofdpersoon. Voor iedereen die geïnteresseerd, geboeid, gefascineerd is door de mogelijkheden van therapie heb ik blogs van dit boek hier gepubliceerd.

Geheim van goede therapie

De therapeute Blanchefleur Johnston vertelt aan haar cliënt Alexander Black hoe therapie kan genezen. Ze wijdt hem in in de bewonderenswaardige en soms wonderlijke wereld van therapeuten. Ondertussen zoekt ze zelf naar het sleutelingrediënt bij elke therapeut en het geheim van goede therapie. 

Ze noemt de gouden momenten van inzicht die ze bij sommige therapeuten vond. Ze benoemt haar teleurstelling, jaloezie of verbazing over sommige vormen van therapie. Ze denkt na over de ideale vorm van therapie en ze vindt een bijzondere waarheid. Tot slot vertelt Blanchefleur Johnston hoe ze Alexander Black zou kunnen helpen genezen.

Toegankelijke behapbare stukjes
Om de toegankelijkheid te vergroten heb ik het boek geschreven in de vorm van korte, op elkaar volgende stukjes van een paar honderd woorden. Die stukjes kun je op dit blog lezen. Het boek is nu ook verkrijgbaar als e-boek in pdf-formaat. 

Voor individuele therapie kun je bij mij terecht in mijn praktijk Psy-Image te Nieuwegein.

Karina de Groot, Psy-Image.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s